Delicious in Dungeon

Vítejte ve fantasy světě, kde skupiny lidí prochází masivními Dungeony hledaje ty nejlepší poklady, které mohou nabídnout. Není to ale zadarmo a utkávají se s mystickým příšerámi. Jedna skupina si vzala za své vaření a pojídání těchto příšer k přežití. Jedná se o dost odlehčený a vtipný kousek, kterého nebudete mít po pár epizodách dostatek. Netflixu se zkrátka zase povedlo udělat skvělé anime.

Delicious in Dungeon | Official Trailer #1 | Netflix

Solo Leveling

Nejslabší jedinec lidstva se snaží bojovat proti různým příšerám, které se skrývají na druhé straně portálu. Náhodně se objeví brána a skupina lovců se vydá porazit tamního bosse, aby se brána zavřela. Spolu s nejslabším jedincem objevují záhadný vstup do tzv. dvojitého dungeonu. Po tragickém zvratu se probouzí s novými schopnostmi. Zvládne nejslabší jedinec lidstva vyřešit záhadu těchto bran a porazit invazi příšer? To se dozvíte už koncem letošního roku, kdy má vyjít druhá série.

Solo Leveling | OFFICIAL TRAILER 4

Kaiju No. 8

Mnoho let kolem Japonska krouží groteskní podoby„Godzilly“, místními nazývané kaiju. Proti těmto příšerám nastupuje elitní vojenské komando známé jako Obranné síly. Kafka Hibiko je třiatřicetiletý muž, který se před lety vzdal svého snu stát se členem Obranných sil a místo toho čistí nepořádek způsobený bojem s kaiju.

Po umístění rekruta Leno Ichikawa do jeho čistícího týmu si připomene, proč o vstup do Obranných sil tolik stál. Jednoho večera ho napadne parazitický kaiju, který si prodral cestu ústy do jeho útrob. Rázem se z něj stává humanoidní kaiju a jeho sen o připojení do Obranných sil se naplní. Dokážou s novými sílami porazit původní kaiju?

Kaiju No.8 | MAIN TRAILER

Demon Slayer (Season 4)

Příběh Tanjira a Nezuko Kamado pokračuje. Po poražení dvou vyšších měsíců za pomoci pilířů se Muichira Tokito a Mitsuri Kanroji vrací zpátky do svých běžných životů.

Sanemi a Obanai vycítí přítomnost mnoha démonů v jedné opuštěné budově. Když se dá démon na útěk, během pronásledování proniknou do Muzanova Nekonečného Hradu. Obávají se hrozby, že by Muzan mohl udeřit a není času nazbyt. Přijde si pro Nezuko přímo do základny proti-démonských jednotek, nebo bude stále vyčkávat a nechá své podřízené pomalu umírat?

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Hashira Training Arc | OFFICIAL TRAILER

Wind Breaker

Furinská střední má své pojetí zákona o ochraně města. Místní si samozvaných strážců velmi váží a respektují je. Haruka nikdy nebyl zvyklý na respekt a uznání a zanevřel na všechny lidi, kvůli posměchu z jeho dvoubarevných vlasů. Haruka nemá žádný zájem ve slabosti druhých a chce stanout na vrcholu zdejší pyramidy, jakožto nejsilnější na celé škole. Příběh tematicky zasazený podobně jako Tokyo Revengers, ale v lepší režii, s lepším hlavním hrdinou a zajímavějším rozvojem vedlejších postav.

WIND BREAKER | MAIN TRAILER

Animefest 2024, reportáž

Největší událost roku pro fanoušky anime. Reportáž z Animefestu 2024


Metallic Rouge

Kombinace Westworld, Ghost in the Shell, Blade Runner, Star Wars, Naruto a Sherlock Holmese. Na první pohled nesourodý chaos, který nemůže fungovat? Právě naopak! Funguje až neskutečně dobře. Vyzdvihnout můžeme animace, hudební ztvárnění a hlasové herectví, které je na vysoké úrovni. Humor je dobrý, nenucený a zábavný, nehledě na všechen ten chaos okolo. Androidní duo Rogue a Naomi se vydávají na misi za eliminací devíti nebezpečných androidů, kteří ohrožují status quo.

Metallic Rouge | MAIN TRAILER

Frieren: Beyond Journey's End

Již v roce 2023, kdy vycházely první epizody, se Frieren uchytila v žebříčku top 20. Frieren dokázala uspět i během roku 2024. Příběh je úchvatný i skrze popis nesmrtelnosti ze strany elfí mágyně. Frieren a její přátelé po poražení Démonského vládce nastolili mír a harmonii ve světě. Jejich úkol trval deset let a teď se jejich cesty rozdělily. Frieren si musí najít nový způsob toho, jak bude žít a vydá se na průzkum světa za znalostmi magie a různých kouzel. Padesát let poté se vrací do hlavního města, aby navštívila své přátele.

Frieren: Beyond Journey's End | LAUNCH TRAILER

My Hero Academia (Season 7)

Sedmá řada seriálu vede k začátku již očekávaného finále, kdy se škola superhrdinů vydá jednou pro vždy zastavit a zničit Ligu Záporných hrdinů.

My Hero Academia Season 7 | OFFICIAL TRAILER

Mashle (Season 2)

série Mashle s podtitulkem Magic and Muscles je absolutní hit. Parodie ságy Harryho Pottera, kde hlavní postava je jenom svalstvo a žádná magie. Sociální sítě zaplavila vlna znělky ´´Bling-Bang-Bang-Born´´ od japonské kapely Creepy Nuts. Třetí série byla oficiálně potvrzena 26. května, kdy sejí dočkáme zatím však není jasné.

TVアニメ「マッシュル-MASHLE-」第2期ノンクレジットOPムービー|Creepy Nuts「Bling-Bang-Bang-Born」

One Piece (Season 21)

Animátoři jsou šílenci, pro diváka v dobrém slova smyslu, protože si nevzali ani týden volna po skončení série a rovnou se vrhli na další. Nová série nabídne neuvěřitelnou animaci, která nikdy dříve nebyla na podobné úrovni. Luffy je stále blíže k dosažení jeho snu, stát se králem pirátů a získání záhadného pokladu One Piece. Zároveň byl oznámen konec příběhu na rok 2025 a s tím i potvrzení o druhé sérii živé akce.

ONE PIECE: Season 2 | Start of Production | Netflix